Kuchnia

Przepisy

Sałatka ryżowa

Składniki:

torebka ryżu ugotowanego na sypko
1 cebula
4 duże pieczarki
przyprawa warzywna
sól
pieprz
curry
masło
opcjonalnie można dodać paprykę i ogórka

Sposób przygotowania:
Pieczarki płuczemy i kroimy w ćwiartki, cebulę obieramy, drobno siekamy i podsmażamy na maśle, pod koniec dodając 2 łyżeczki curry. Dodajemy pieczarki i na bardzo wolnym ogniu doprowadzamy do ich zrumienienia się. Ryż wykładamy do salaterki, dodajemy pieczarki z cebulą i curry, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy jako dodatek do drugiego dania.


Czytaj więcej na http://mamdziecko.interia.pl/kuchnia-dla-malucha/dieta-bezglutenowa/news-salatka-ryzowa,nId,1416392#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation